Rólam

Komáromi-Pesszer Barbara

Üdvözöllek az oldalamon

Komáromi-Pesszer Barbara vagyok.

A fotózás akkor kezdett el komolyan érdekelni, mikor megszületett a lányom Regina. Nap, mint nap láttam, hogy növekszik, fejlődik, minden nap hozott valami újat. Mindent meg akartam örökíteni az utókornak és legfőképp NEKI. Ha felnő ő is láthassa milyen édesen aludt, a tündéri mosolyát, a pajkosságát ahogy Apával önfeledten játszanak. Rengeteg képet készítettem, mégsem találtam őket igazán jónak, ezért elvégeztem egy fotótanfolyamot, amit kiegészítő képzések követtek és rengeteget olvastam a témáról. Mellette a gyakorlatban is folyamatosan alkalmaztam újonnan szerzett tudásaimat. Mint sok más területen itt is igaz, hogy “jó pap holtig tanul”.

Tudom, hogy ma a kamerás mobilok korában mindenki rengeteg fotót készít. Egy fotózás alkalmával teljesen más hangulatú képek készülnek. Szép, közös családi fotók, ahol senki nem hiányzik a képről. Baba és gyermekfotózás alkalmával kiegészítőkkel teszem hangulatosabbá a képeket. A kültéren készített képek tovább fokozzák a természetes hatást, ebben a közegben a gyermekek is felszabadultabban tudnak viselkedni és ezt a képek jól visszaadják.

Előhívás után letisztult képet kapunk, zavaró elemek nélkül, amit jó nézegetni, hiszen a legtöbb nagyszülő még mindig ezt szereti a legjobban – elővenni a papír alapú képet, a szép fotókönyvet.

A várandósság különleges időszak, ahogy napról-napra nő a pocak, változik a test felkészül az anyaságra. Kétszer is átéltem ezt az időszakot, csodálatos dolog. Azt is tudom, hogy nehézségekkel is jár.  Arra bíztatok minden kismamát, hogy örökítse meg ezt az időszakot fotókon is.  A szépen gömbölyödő pocak, Anya és baba összhangja egy különleges kapcsolat. Fontosnak tartom hogy a kismama komfortosan érezze magát a fotózás alkalmával. Előzetesen megbeszéljük, hogy milyen kiegészítőkkel, ruhákkal fog történni a fotózás.

Mikor az új picike élet megérkezik a családba, gyorsan telnek a napok. A sok új feladat ami elé a szülőket állítja, sok energiát és időt felemészt. Az újszülött fotók a baba 10 napos koráig készíthetők el. Ezekben a napokban még a baba sokat alszik és könnyebben elaltatható. Ezek a fotózások általában a család otthonában történnek, az újszülött igényeit előtérbe helyezve.

Szívesen készítek fotókat babákról, gyermekekről, családokról és kismamákról Százhalombattán és környékén, az elkészült képekből igény esetén fotókönyvet is állítok össze.