újszülöttfotózás

Újszülöttfotózás Máté babával Százhalombattán

Az újszülöttfotózás egy csodálatos dolog szerintem. Vártam már,  hogy újszülöttet fotózhassak, így mikor lehetőséget kaptam nagyon örültem. Máté babát szüleivel és testvérével Százhalombattán egy nagyon barátságos helyen fotóztam, ahol a stúdiófotózáshoz szükséges körülményeket is meg tudtam teremteni. Felpakoltam egy autónyi kelléket és kiegészítőt, gondolván inkább ott legyen ha kell, mintsem hiányozzon. Mindent gondosan előkészítettem az újszülöttfotózáshoz, így mikor megérkezett Máté már minden csak rá várt. Legjobban én vártam, annyira izgatott voltam, mintha legalább egy vizsga előtt állnék. Voltam újszülött fotós workshopon, mindent testközelből láttam. Átéreztem már egy ilyen fotózás hangulatát, ami semmihez sem hasonlítható, mikor egy picinyke, törékeny új élet a maga kis ártatlanságával ott szuszog. Minden halkan történik az újszülött nyugalmának megőrzése érdekében. Gondolatban már százszor átfuttattam az agyamban, hogy mit milyen sorrendben szeretnék majd csinálni. A leendő képek hangulatát, színvilágát elképzelve kiválogattam az összeillő kellékeket és kiegészítőket. Próbáltam mindent aprólékosan eltervezni, de tudtam hogy ezek csak tervek és minden csakis attól függ, hogy Máté baba milyen hangulatában lesz, éppen milyen napja van. Mennyire lesz éber vagy mennyire alszik mélyen.

A család érkezésekor még éberen nézegetett. Érdeklődésemre, hogy mikor aludt válaszként azt kaptam hogy nemrég ébredt fel. Ekkor azt gondoltam, hogy nem baj, ha alvós képek nem is lesznek, legalább lesz pár cuki sapis fotó. Pár beállítás után Máté baba anyukájához kívánkozott. Addig kihasználtuk az alkalmat és Máté bátyjáról Bencéről is készült pár beállítás. A november végi dátum miatt gondoskodtam karácsonyi kellékekről is.

Mire Bencének már érdekesebb volt minden más, ami a háttéren kívül volt, addigra Máté mély álomba merült. Elkezdtem fotózni a békésen alvó újszülöttet és boldogság járt át. Erről álmodtam és megvalósult, csodálatos volt. Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget Máté baba szüleinek.

Még pár szót az újszülöttfotózásról. A baba megszületése után legkevesebb idő egy fotózás lebeszélésére lesz. Gyorsan eltelik az első 14 nap, ami ideális az újszülött fotózásra, ezért érdemes időben gondolkodni, amikor nyugodtan előre meg tudjuk beszélni az elképzeléseket. Helyszín lehet az otthonotok vagy stúdió. Ilyenkor természetes, hogy pontos időpontot még nem tudunk egyeztetni, csak a baba megszületése után.

újszülöttfotózás1 újszülöttfotózás2 újszülöttfotózás3 újszülöttfotózás4 újszülöttfotózás5