babafotózás

Őszi babafotózás a Duna-parton

Őszi babafotózás Lillával Százhalombattán a Duna-parton.

Egy nagyon szép őszi napon fotóztam Lilla babát. Hamar elszaladt az idő mióta anyukáját Krisztit kismamaként fotóztam. A kismamafotózásról itt olvashattok a blogon: http://barbifoto.hu/blog/kismamafotozas-szazhalombatta/

Szabadtéri fotózások alkalmával kedvelt helyszínem a Duna-part Százhalombattán. Lillát babafotózása is itt történt, aki kilenc hónapos volt. Ebben a korban azért jó fotózni a babákat, mert már stabilan ülnek, vannak akik kúsznak-másznak, de még leköthető annyira a figyelmük, hogy egy helyben maradjanak. Természetesen nem arra gondolok, hogy órákon keresztül, hanem addig még egy-egy beállításról készülnek képek. Lillát is érdekelt minden ami a környezetében volt, mindent szeretett volna kicsit megfogni és megkóstolgatni. Jöttek a fogacskái éppen és az ezzel járó kellemetlenségek enyhítésére próbált mindent a szájába venni. Ez miatt kicsit komolyabb hangulatában volt, pár alkalommal azért sikerült mosolyt csalni az arcára.

Eseménydús és örömteli időszak a család életében a babakor. Már a baba 6 hetes korától megfigyelhető, hogy egyre éberebb, figyeli a környezetét. Elkezd gőgicsélni és mosolyogni, a hozzá közelállóknak megismeri a hangját, arcát. Hamar telnek a hetek és azt vehetjük észre, hogy tényleg minden nap meglep bennünket a babánk valami újjal amit tud. Apróságnak tűnhet, de nagy dolog, mikor tudatosan fog meg valamit kezecskéivel. Büszkén nézzük őket mikor próbálnak megfordulni és mikor sikerül nekik mintha ők is tudnák, hogy most valami nagyot tettek. A kúszás-mászás során rájönnek arra, hogy a kinézett céljukat elérhetik. Felülnek, felállnak, állva kapaszkodva közlekednek majd megteszik az első önállő lépéseiket. Hosszú út ez egy babának. Mikor pedig elérkezik az első születésnapja minden Anya szíve megdobban,hiszen még csak most született nemrég az ő pici szemefénye. Ha visszagondolunk láthatjuk, hogy ebben az egy évben mennyi minden történik és babánk milyen sokat változik. Érdemes ezt az időszakot megörökíteni, hiszen a képek mesélni tudnak. Az első egy év lezárásaként pedig szuper lehet egy jó kis torta maszatolós szülinapi fotózás is.

babafotózás1 babafotózás2 babafotózás3 babafotózás4 babafotózás5