Máté-cover

Máté – családi fotózás egy kétévessel

Mátéval és szüleivel már tavaly is volt szerencsém találkozni, amikor családi fotózás ra jöttek el a stúdiómba. Akkor Máté közel egy éves volt, igazi kis nyugalom szigete baba. Igazán könnyű volt a figyelmét felkelteni, minden apróságra érdeklődően figyelt.

Egy év elteltével, a második szülinapja előtt nem sokkal találkoztunk újra. Máté okos nagyfiú lett utolsó találkozásunk óta. Szülei nagyon felkészülve érkeztek a családi fotózás ra, mindent hoztak magukkal, amiről tudták, hogy Máté kedvenc játékai és amivel mosolyt lehet csalni az arcára. Nagyon sok segítséget kaptam a fotózás alatt a szülőktől, akik mindent megtettek azért, hogy kisfiúkról mosolygós képek készüljenek.

A fotózások során általában az egy év körüli babák figyelmét nagyon könnyű lekötni. Mindent újdonságként kezelnek, amikor a kezükbe adunk valamit a stúdióban található kellékek közül, akkor annak megismerésével eltöltenek annyi időt, még sikerül róluk pár képet készíteni, általában könnyű az arcukra mosolyt csalni. Egy-egy dalocska vagy mondóka is megteszi a hatását, ha Anya és Apa is benne vannak a játékban. Kétéves korukra már sokkal “tapasztaltabbak”, az újdonságokat is gyorsabban fedezik fel, már kevesebb ideig köti le a figyelmüket egy-egy dolog. A legfontosabb változás pedig az egy év alatt az, hogy ebben a korban már gyorsan és biztosan közlekednek. Vagyis sokkal kevesebb időt töltenek már egy helyben ülve.

IMG_7728 IMG_7832 IMG_7742